Tuesday, 8 July 2014

Vivix Shaklee 1001 khasiat

Assalamualaikum wbt.
Pada hari ini saya nak memperkenalkan kepada anda semua apa itu vivix shaklee. Pernah dengar dan mengamalkan produk shaklee iaitu vivix?

Jom kita kenali dulu apa itu Vivix?
Vivix Shaklee adalah antara makanan tambahan terbaik dari Shaklee. Vivix juga dikenali sebagai sirap shaklee. Ianya menjadi pilihan mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan dan juga untuk awet muda. Di dalam vivix ianya mengandungi resveratrol. Apa itu resveratrol? Salah satu sebatian polyphenol dari tumbuhan.Resveratrol ni famous disebabkan ia terdapat dalam wine merah. Orang Europe especially french minum wine,dan kajian mendapati mereka kurang kes kematian disebabkan penyakit jantung. Resveratrol banyak dalam kulit anggur, kacang tanah. Vivix menggunakan resveratrol daripada polyganum cuspidatum iaitu sejenis tumbuhan herba yang tinggi dan lebat. Apa special nya resveratrol dalam Vivix? Kerana penyediaan dan kepekatan,magnitud kekuatannya Resveratrol dalam Vivix adalah higher potency, higher purity. Cara pengekstrakan Shaklee membolehkan ekstrak diambil pada ketulenan.paling tinggi 98%. Kajian dapati,ketulenan mempengaruhi keberkesanannya. So di pasaran, resveratrol Vivix paling tulen iaitu dengan purata ketulenan sebanyak 98%. Vivix bukan setakat supplemen resveratrol, Ianya gabungan polyphenol yang lain.

Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
 
*Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi,
bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

*Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel.
Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

*Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.
Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

*VIVIX merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi diabetes, arthritis, gout, dan macam-macam lagi. Mengandungi resveratrol yang dipercayai mampu memperbaiki DNA seterusnya mencegah penuaan berlaku dengan pantas.

Siapa yang memerlukan Vivix Shaklee?Di bawah ini saya seneraikan individu yang boleh mengambil vivix sebagai supplement tambahan dalam kehidupan mereka, antaranya:

1. Pesakit SLE
2. Mereka yang berisiko penyakit kanser akibat keturunan / sudah pun menghidap kanser
3. Diabetes
4. Strok
5. Darah Tinggi
6. Cyst
7. Bantu baikpulij ketagihan rokok
8. Mempunyai masalah mata
9. Pesakit jantung
10. Bantu kurangakn insiden nyanyuk
11. Anti Penuaan
12. Mereka yang ingin kurangkan apa jenis penyakit

Antara Khasiat VIVIX adalah:

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar. TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan. Sangat sesuai untuk mereka yang sukar untuk menelan pil.

Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE. Untuk order produk shaklee boleh hubungi saya ; Pengedar Shaklee seluruh Malaysia Suriati 0179753858 Cod area Kemaman.

20 comments:

  1. tonik yang sangat bermanfaat:)
    http://permatacintaku.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Good info n nice sharing dear :)

    imanvitahouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Love vivix ♡♡♡♡
    http://superummishoppe.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. good sharing! thumbs up :)

    feel free to visit mine
    leekamalia.blogspot.com

    thanks!

    ReplyDelete
  5. Good job and thanks for sharing..

    http://sihatcunmelecun.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Info yg best
    Jom layari http://anmashealthcare.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  7. vivix memang terbaik.rugi siapa tak cuba.
    akmalrusyd.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. sangat bermanfaat.. thanks for sharing
    nshahealthybeauty@blogspot.com

    ReplyDelete
  9. vivix the best produk..sapa tak cuba rugi
    http://mamazaravitamincentre.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Vivix the best
    http:// kekalsihatdenganvitamin.blogsport.com

    ReplyDelete
  11. Good info.. Vivix the best

    http://sakuralovebeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Vivix the best
    http://kekalsihatdenganvitamin.blogsport.com

    ReplyDelete
  13. nice sharing sis, keep it up! =) jom visit my blog http://suplement4us.blogspot.com/2014/07/kelebihan-dan-manfaat-vivix.html

    ReplyDelete
  14. thanks sharing..
    visit my blog bondaseri.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. gud info
    http://www.permataanugerah.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Info yg menarik!! jom blog walking

    http://cintahatikusupplements.blogspot.com/search/label/VIVIX?m=0

    ReplyDelete
  17. nice info ttg vivix ..good one Suriati ;)

    jom visit sini untuk manfaat resveratrol dalam vivix
    http://vitaprecious.blogspot.com/2014/07/manfaat-resveratrol-dalam-vivix-shaklee.html

    ReplyDelete
  18. Setuju!! Vivix mmg terbaik!!! Jom singgah ke blog saya..:-) http://daisyrose88.blogspot.com/2014/07/vivix-shaklee-paling-hot.html

    ReplyDelete
  19. Info yang menarik .... jom jln2 kat sini :) http://teratakqasehummi.blogspot.com

    ReplyDelete