Thursday, 6 July 2017

Pengedar Shaklee Felda Kertih Dan Ketengah Jaya,Dungun,Terengganu

Assalamualaikum....Salam Syawal ..masih dalam mood beraya lagi kan..

Alhamdulillah cuaca hari ini cerah jer dan diharapkan cerah sehingga ke petang.Insha Allah mudah mudahan Amin...

Saya Suriati Binti Yusoff mama kepada seorang anak soleh Muhammad Farish Aryyan Bin Khairol dan isteri kepada suami yang hebat Khairol Kamaruddin. Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan sekitar Ketengah Jaya dan Felda Kertih, Dungun. Bagi pengguna Shaklee yang ingin dapatkan produk ini secara 'cod' boleh perolehi dari saya.

Kepada sesiapa yang inginkan produk Shaklee boleh hubungi saya di talian 0179753858 dan bagi sekitar kawasan Dungun Insha Allah saya boleh buat penghantaran atau lebih dikenali sebagai 'cod' Cash on delivery.Insha Allah stok sentiasa ada untuk memudahkan pelanggan saya mendapatkan produk Shaklee yang diingini.

Bagi yang hendak terus direct ke rumah saya boleh ke alamat di bawah ini.

187 Felda Kertih 3, 2300 Dungun, Terengganu Darul Iman

Kalau tidak berjumpa boleh hubungi saya di talian yang diberikan dan saya akan share lokasi kediaman saya. Insha Allah senang je nak cari alamat rumah saya ni pasti jumpa nya..hihi..

Bagi yang di luar kawasan saya juga boleh buat pengeposan. Proses pengeposan mengambil masa 1 hingga 2 hari bekerja sahaja. Biasanya Shaklee memggunakan perkhidmatan courier Gdex. Sekiranya anda membuat pembayaran sebelum pukul 3 pesanan akan dipos pada hari yang sama dan insha Allah esok akan dapat pesanan tu. Sistem Shaklee sangat efficient. Sekiranya kawasan anda tidak menggunakan khidmat kurier Gdex jangan bimbang saya juga menggunakan perkhidmatan Pos laju dan semestinya servis pun laju.

Insha Allah saya akan memberikan konsultasi yang sempurna bagi semua pelanggan saya. Servis dan konsultasi secara effektif dan effecient yang akan saya berikan khas untuk pelanggan setia kesayangan saya.

Shaklee sentiasa selamat
Sentiasa Berkesan
Sentiasa mesra alam

Nak tambah income bersama sama buat bisnes shaklee pun boleh. Insha Allah kalau rajin usaha bonus pun banyak dapat.

Berminat untuk dapatkan produk shaklee boleh hubungi saya
sms/whatsapp/call 0179753858
Facebook : Suriati Yusoff
Page : Pengedar Shaklee Kemaman dan Dungun 0179753858
Cod area Kemaman dan Dungun
pos seluruh malaysia

Wednesday, 5 July 2017

Pengedar Shaklee Dungun,Terengganu

Assalamualaikum....Salam Syawal ..masih dalam mood beraya lagi kan..

Alhamdulillah cuaca hari ini cerah jer dan diharapkan cerah sehingga ke petang.Insha Allah mudah mudahan Amin...

Saya Suriati Binti Yusoff mama kepada seorang anak soleh Muhammad Farish Aryyan Bin Khairol dan isteri kepada suami yang hebat Khairol Kamaruddin. Saya adalah pengedar sah Shaklee untuk kawasan sekitar Dungun. Bagi pengguna Shaklee yang ingin dapatkan produk ini secara 'cod' boleh perolehi dari saya.

Kepada sesiapa yang inginkan produk Shaklee boleh hubungi saya di talian 0179753858 dan bagi sekitar kawasan Dungun Insha Allah saya boleh buat penghantaran atau lebih dikenali sebagai 'cod' Cash on delivery.Insha Allah stok sentiasa ada untuk memudahkan pelanggan saya mendapatkan produk Shaklee yang diingini.

Bagi yang hendak terus direct ke rumah saya boleh ke alamat di bawah ini.

187 Felda Kertih 3, 2300 Dungun, Terengganu Darul Iman

Kalau tidak berjumpa boleh hubungi saya di talian yang diberikan dan saya akan share lokasi kediaman saya. Insha Allah senang je nak cari alamat rumah saya ni pasti jumpa nya..hihi..

Bagi yang di luar kawasan saya juga boleh buat pengeposan. Proses pengeposan mengambil masa 1 hingga 2 hari bekerja sahaja. Biasanya Shaklee memggunakan perkhidmatan courier Gdex. Sekiranya anda membuat pembayaran sebelum pukul 3 pesanan akan dipos pada hari yang sama dan insha Allah esok akan dapat pesanan tu. Sistem Shaklee sangat efficient.

Insha Allah saya akan memberikan konsultasi yang sempurna bagi semua pelanggan saya. Servis dan konsultasi secara effektif dan effecient yang akan saya berikan khas untuk pelanggan setia kesayangan saya.


Shaklee sentiasa selamat
Sentiasa Berkesan
Sentiasa mesra alam

Nak tambah income bersama sama buat bisnes shaklee pun boleh. Insha Allah kalau rajin usaha bonus pun banyak dapat. 

Berminat untuk dapatkan produk shaklee boleh hubungi saya 
sms/whatsapp/call 0179753858
Facebook : Suriati Yusoff
Page : Pengedar Shaklee Kemaman dan Dungun 0179753858
Cod area Kemaman dan Dungun
pos seluruh malaysia

Saturday, 17 June 2017

Menyesal join ahli shaklee

Assalamualaikum
Salam 22 Ramadhan

Lama dah rasanya tak menulis kat sini..rindu nak menulis semula..hari ni nak bercerita kisah saya dan shaklee

😍😍😍Kisah Shaklee dan saya 😍😍😍

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun ke empat saya setia bersama Shaklee. Banyak suka duka sepanjang menjalankan bisnes ni...Alhamdulillah masih teguh berdiri sehingga hari ni dan semoga terus success sehingga ke akhirnya. Insha Allah.

Bagaimana saya boleh terjebak dengan shaklee ni? Berdasarkan google dan bacaan dlm internet saya terus jatuh cinta nak mencuba Esp Shaklee. Pada masa tu  saya baru melahirkan anak ke dua saya. Saya memilih Esp untuk memperbanyakkan susu dan kekal bertenaga. Saya try google pengedar shaklee kemaman dan saya dapatkan daripada pengedar itu. Pada ketika itu saya belum menjadi ahli lagi. Dan dalam masa yang sama saya membeli set lengkap menyusu yang terdiri daripada B complex, Vitamin C, Vitalea, Alfalfa dan Ostematrix

Selepas berpuas hati dengan keberkesanan Esp saya tekad untuk sign up sebagai ahli shaklee yang sah. Saya search kot facebook dan blog  dan terjumpa upline saya yang super duper hebat ni Master Farhah Amirah dan saya terus decide register ahli bawah beliau. Walaupun jarak memisahkan antara utara dan timur tapi tidak menghalang saya untuk belajar berbisnes dengan beliau. Banyak sy pelajari dari beliau dari segi pemasaran, produk, buat blog dan macam macam lagi. Maka dari situlah lahirnya blog sy http://mummyfarisharyyan.blogspot.com. jemput jemputlah lah singgah dan tinggalkan jejak di blog saya yer..hihi...😘😍

Pada mulanya saya join ahli shaklee ni hanya untuk makan sendiri jer sebab saya amalkan set menyusu lengkap shaklee. Dan dalam masa yg sama saya try promot kat family dan rajan sekerja Alhamdulillah dapat feedback yang memberangsangkan dan kawan kawan turut order shaklee dengan saya.  Bonus pertama saya dapat dalam rm30+ itupun buat suka suka dan memang tiada niat nak serius berbisnes hanya untuk makan sendiri sahaja.

Bulan ke dua saya try promote kot fb dan kenalan kenalan saya dan Alhamdulillah dapat feedback positif. Dan syukur bulan ke 2 bonus saya dapat mencapai 3 angka. Bila tengok bonus makin meningkat setiap bulan saya bertekad untuk serius berbisnes dan mempergiatkan usaha promosi di online disamping offline. Berkat usaha yang tidak putus putus disamping berdoa pada Allah Alhamdulillah bulan ke 3 sy join bisnes shaklee saya di naikkan pangkat sebagai "Supervisor" shaklee. Syukur sangat sangat  time tu Allah bukakan peluang saya untuk kenal lebih mendalam bisnes shaklee ni yang memberi banyak manfaat. Alhamdulillah bonus saya ketika itu mencapai 4 angka. Dan yang paling best bonus shaklee tu melebihi dari gaji kerja hakiki saya.  Ketika itu saya bekerja sebagai pembantu akauntant di salah sebuah syarikat swasta di Kemaman.

Selepas dipertimbangkan saya decide untuk berhenti kerja 3 tahun yang lepas. Selepas berhenti kerja saya betul betul fokus buat bisnes shaklee ni. Alhamdulillah pelanggan sentiasa ada dan cari khidmat saya untuk dapatkan vitamin shaklee. Bagi sekitar Kemaman dan Dungun saya menyediakan perkhidmatan "cod" cash on delivery. Untuk memudahkan customer saya yang nak vitamin on the spot saya memang sediakan ready stok kat rumah. Bisnes shaklee ni tidak perlukan kedai untuk disewa hanya bisnes dari rumah sahaja ibarat bisnes bergerak gitu...hihi...

Saya happy dgn apa yang saya buat sekarang. Memilih untuk berhenti kerja dan fokus pada shaklee membuatkan hati saya tenang. Yelah kan kebajikan anak dan suami dijaga makan pakai semua kan dan dapat melihat anak membesar depan mata membuatkan ibu makin teruja kan. Syukur sangat sangat dipertemukan dengan bisnes ni disamping mengeratkan hubungan ukhuwah sesama kawan kawan bisnes.

Kenapa saya memilih shaklee?

Off course lah yang pertama saya yakin dengan keberkesanan produk shaklee ni. Jatuh cinta dengan kesannya dan terus bertekad untuk sebarkan kebaikan kepada semua. Nak bantu ramai org diluar sana sihat dan boleh menjana income bersama sama shaklee. Seronok kan dapat bantu org diluar sana sihat secara semulajadi.

Shaklee halal,semulajadi dan berkesan..
Semestinya kita pilih yg halal bagi memastikan apa yg kita ambik menjadi darah daging kita kan.. Alhamdulillah produk shaklee ni sememangnya halal.

Saya harap saya terus istiqomah untuk membantu orang ramai sihat dengan vitamin semulajadi ni. Semoga bisnes saya ni terus maju dan impian untuk memegang title Master Coordinator Suriati Yusoff menjadi kenyataan suatu hari nanti insha Allah. Semoga usaha saya ni membuahkan hasil suatu hari nanti...

Go go go yati u can do it!
Doakan bersama yer saya dapat capai master coordinator suatu hari nanti..

Aamiin....

Selamat berpuasa
21 Ramadhan

Bagi yang ingin menjana pendapatan sampingan nak buat bisnes shaklee secara part time mahupun full time boleh dapatkan khidmat nasihat dari saya yer..saya sedia membantu korang semua..insha Allah kita sama sama kaya di dunia dan akhirat

Dunia sekarang semua perlukan duit...duit tidak boleh beli kebahagiaan? Tapi dengan duitla kita boleh membantu happykan orang kita sayang...tepuk dada tanya hati...jom keluar dari zon selesa...ikhtiar selesaikan masalah kewangan yg semakin meruncing.

Jom bersama sama saya menjana income..insha Allah dengan tekad usaha yang tinggi pasti membuahkan hasil. Lihatlah hasil yang kita tuai nanti setelah bersusah payah ..insha Allah manis akhirnya 😘😍

Untuk info lebih lanjut boleh hubungi saya dengan klik link whatsapp di bawah yer

Http://www.wasap.my/0179753858
Puan Yati

#PengedarSahShaklee #ShakleeMalaysia #ShakleeTerengganu #CodKemaman #CodDungun #TrustedSeller #SuriRumahBergaji #JanaIncomeDgnShaklee #BuatDuitDgnShaklee
#WAHMistories

Tuesday, 28 February 2017

Income 6 angka dengan Shaklee

Assalamualaikum...

Bulan mac menjengah lagi sekejap je rasa masa berlalu dengan pantasnya kan tak menunggu kita ke belakang. Perlu produktif dan bersemangat untuk mengejar cita cita yang penuh dihajati ini. Bulan febuari terus pergi meninggalkan segala memori pahit manis suka duka bersama kenangan yang berlalu di bawa oleh angin lalu..cewaaahhh.....bermadah berhelah lak akak pagi pagi ni yer..haha..

Bulan baru..
Semangat baru..
Plan baru..
Strategi baru...

Pasti penuh dengan strategi yg tersemat di dalam sanubari ni. Mama yang mempunyai impian yang besar untuk merubah diri menjadi lebih maju untuk menjalani liku liku kehidupan di alam yang penuh pancaroba ni. Mama ada segulung ijazah dalam bidang Bachelor of Finance tapi tidak bekerja dan memilih bisnes shaklee sebagai full time bisnes untuk masa depan keluarga dan anak mama.  Untuk mama yang tak bekerja  dan hanya melakukan bisnes online di rumah sahaja ini. Mama yang mempunyai anak tunggal lelaki seorang . Eh tunggal ke? Hihi....kalau ada rezeki panjang umur mama ni mama anak 4 dah tapi Allah sebaik baik perancang. ALLAH sayang semua anak anak syurga mama. Saham akhirat mama tu . Tunggu mama kat pintu syurga syg. Mama rindu anak anak mama semua. Mama harap mama ada rezeki lagi ntuk merasa nyawa yang akan menumpang di dalam rahim mama ni suatu hari nanti insh a Allah. Amin....

Eh tak nak sedih sedih awal awal bulan ni. Nak aura positif sokmo dalam diri ni. Sampai bila nak sedih mengenang nasib kan. Ayuh ubah pikiran think positif prodktif dan maju ke depan, yang dah lepas biarkan terkubur dan menjadi memori dalam kamus kehidupan. Biarlah sejarah mematang pikiran dan menguatkan semangat untuk kita terus daki dan mendaki hingga tahap yg lebih tinggi.

Di dalam bisnes shaklee bulan ini merupakn bulan terakhir dalam kalendar bisnès shaklee. Maka bulan nilah kita kena pulun sehabis habisnya untuk melayakkan kita mendapat reward dari Shaklee. Alhamdulillah pasti bulan ini saya akan effective dengan cemerlang dan ada rezeki pasti akan naik rank Senior supervisor Shaklee. Dab sekiranya saya dapat effective atau naik rank dengan cemerlang pasti dapat naik pentas dan terima anugerah dari shaklee. Dua tahun lepas dapat undangan dari Shaklee untuk terima award pada hari oenganugerahan itu saya masuk hospital dan kèaadan tidak mengizinkan untuk saya pergi ke majlis itu.insha Allah tahun ni nak naik pentas lagi dan terima anugerah dari Shaklee.

Cycle baru Shaklee kan bermula pada bulan depan . Maka haruslah saya menyusun strategi dari sekarang  apa yang sya inginkan di dalam bisnes shaklee ini. Bukan hanya bisnes untuk sèhari dua tapi saya mahukan bisnes ini berpanjangan even saya dah tak de kat muka bumi ini sekalipun bines ini dapat diwarisi oleh anak cucu cicit saya. Insha Allah.

Plan pertama
♥Bulan ni wajib naik rank a Senior Supervisor. Pulunlah macam mana sekalipun bulan ni wajib naik rank.

Selepas naik rank harus daki dan terus mendaki sehingga ke rank tertinggi Shaklee iaitu Master Coordinator Suriati Yusoff. InshaAllah kalau usaha bersungguh sungguh habis cycle ni tahun deoan boleh pangkat title master coordinator shaklee. Amin amin ...

Buat binses mesti nak untung kan selepas bersusah payah berpahit gentir untuk kembangkan sesuatu bisnes pasti kita nak reward kan diri kita, family dengan hadiah kan.
Sape tak suka hadiàh kan semua suka kalau dapat hadiah..

Untuk diri saya sendiri saya mahu membeli sebuah rumah idaman hasil titik peluh saya sendiri menjalan kan bisnes shaklee ini.  Cukuplah saya dapat merasa dapat membeli sebuah rumah untuk family saya tersayang dengan hasil bisnes saya ni. Sekarang ni montly installment kereta myvi ku juga ditaja sepenuhnya dengan bonus shaklee bulanan yang diperolehi. Syukur sangat dipertemukan dengan bisnes ni dapatlah bayar bulanan kereta pertamaku...hihi...
Walaupun tak bekerja kan hanya buat binses secara online bertemankan handphone dan internet mampu menjana pendapatan sehingga 4,5,6 angk bulanan. Serius memang best sngat join bisses ni. Anak dan rumah tangga sentiasa dititik beratkan dan perhatian terhadap family lebih ditumpukan. Dah banyak masa bersama kat rumah kan dapat lihat perkembangan anak membesar depan mata sungguh mengujakan.

Hadiah untuk mak ayah saya nak sangat bawa mak ayah saya ke tanah suci dengan hasil usaha saya. Semoga Allah mempermudahkan urusan kami ni. Dan Allah membuka ruang untuk saya berbakti kepada kedua ibu bapa saya selagi hayat dia masih ada. Ya allah kau panjangkanlah umur kedua dua org tuaku ini ya Allah.aku masih belum cukup untuk membahagiakan dia semoga aku diberi kesempatan untuk terus berbakti pada kedua dua orang tuaku..amin...

Semoga segala yang dihajati dan diimpikan ini menjadi kenyataan sejajar dengan usaha yang tak berbelah bahagi. Semoga Allah terus memberi ruang untukku berusaha lebih keras dan  terus istiqomah dalam mengejar cita cita ku ini. Insha allah..amin ya rabb alamin....

Coretan kasih bakal Senior Supervisor
Love, Suriati  Yusoff

Eh nak shaklee roger2 kita ye

=================
0179753858 Yatie
=================

#tsunamishaklee
#shakleeefeect
#liveamazing
#landmarkstudy
#ninjas1

Tuesday, 3 January 2017

Tips menguruskan kewangan

Tahun 2017 merupakan tahun yg mencabar kerana semua benda naik, minyak naik,barangan naik dan pendek kata semua benda naik lah. Bagi yang ada anak ramai yg bersekolah dan melanjutkan pelajaran yg lebih tinggi pasti lebih merungsingkan dan membebankan.

Di bawah ni sy cadangkan tips untuk menangani masalah kewangan

1. Biasakan diri untuk menyimpan dan mengawal kewangan dalam sebulan secara istiqamah atau berterusan.  Memang sukar untuk melatih diri menyimpan duit jika tidak biasa mengamalkannya sebelum ini. Namun hanya dengan menyimpan duit, akan banyak membantu mengurangkan masalah kewangan di masa akan datang. Belajarlah menyimpan secara berkala sama ada setiap bulan, setiap minggu dan sebagainya. Amalkan menyimpan sekurang-kurangnya 20% daripada pendapatan pokok anda. Sikit-sikit lama-lama menjadi bukit juga simpanan itu bukan.

2. Banyakkan membaca, membeli buku-buku dan majalah berkaitan degan pengurusan kewangan agar kita dapat mengetahui sedikit sebanyak cara-cara yang ideal atau info yang berguna untuk menyelesaikan kemelut kewangan yang dihadapi. Selain itu, amalan bertanya kepada mereka yang arif tentang kewangan juga membantu membaiki corak kewangan kita akan datang.

3. Jika sudah berkahwin, amalkan bertanya kepada pasangan anda bagaimana corak atau pola kewangan seperti cara perbelanjaan, tanggungan hutang, dan perkara lain berkaitan dengannya. Ia sedikit sebanyak membantu anda agar lebih "alert" akan hal-hal berkaitan kewangan anda.

4. Banyakkan berbincang dengan rakan-rakan yang tahu atau arif dalam selok-belok kewangan. Manfaatkan ilmu atau pengalaman yang ada daripada mereka jika anda mempunyai rakan-rakan yang menjawat jawatan pegawai bank, penasihat kewangan, juru audit dan sebagainya.

5. Sentiasa berfikir bagaimana kaedah yang dapat dilakukan jika anda akan mengalami masalah kewangan suatu masa nanti. Sentiasa ingat bagaimana cara melindungi diri dan jaminan keluarga apabila berlaku musibah yang tidak dapat dielakkan.

6. Banyakkan berbincang dan mengkaji bagaimana cara untuk meningkatkan pendapatan. Tidak salah jika anda berjinak-jinak ke dalam dunia perniagaan atau bisnes sekalipun anda sudah bekerja disektor awam. Ia bukan sahaja membantu anda dari sudut kewangan semata-mata malah melatih diri untuk bekerja kuat dan gigih untuk mencari rezeki disamping mengekalkan bisnes anda.

7. Pastikan sumber kewangan dan pendapatan adalah dari jalan yang halal kerana disitu letaknya keberkatan. Fenomena dan nafsu terhadap kekayaan sering kali membuatkan manusia mngambil jalan mudah lantas terjebak dalam perkara yang mendatangkan hasil dari jalan yang haram. Ramai yang sudah tidak percaya akan keberkatan yang ada dalam setiap rezeki yang diperolehi alah meremehkan sumber halal atau haram. Faktor ini antara yang terpenting sekali jika anda ingin mengurangkan masalah kewangan. Lihatlah berapa ramai yang punya banyak wang namun tidak pernah berasa puas dan cukup. Adapun mereka yang sedikit harta namun kita lihat mereka sentiasa berasa cukup dan tenang sahaja. Keberkatan menjadi beza antara kedua situasi tersebut.

8. Perbanyakkan amalan yang membersihkan harta seperti zakat,bersedekah, menderma dan memberi hibah (hadiah) kepada mereka yang memerlukan. Amalan-amalan seperti ini mampu membersihkan harta serta menambahkan lagi harta dari jalan yang halal. Salah faham berlaku apabila masih terdapat segelintir masyarakat kita yang menganggap amalan seperti itu menguntungkan si penerima dan merugikan si pemberi. Ia sama sekali salah. Malah dengan amalan itu lah rezeki akan lebih bertambah dan mencurah-curah baik dari jalan yang anda ketahui mahupun jalan yang tidak anda sangkakan.

9. Kawal perbelanjaan anda dan keluarga dengan baik. Kebiasaannya mereka yang mengalami masalah kewangan yang serius adalah mereka yang gagal dalam merancang perbelanjaan dengan baik dan berkesana. Sentiasa bijak dalam membezakan antara keperluan dengan kehendak. Tampak mudah namun ia amat penting. Keperluan adalah perkara asas yang anda perlukan untuk kelangsungan hidup seperti makanan,pakaian, tempat tinggal dan sebagainya. Manakala kehendak adalah perkara yang anda inginkan untuk melengkapi hidup anda seperti alat perhiasan, kenderaan , gadget, dan sebagainya. Jika anda gagal untuk memberi prioriti atau keutamaan antara kedua-dua aspek ini, maka sudah pasti anda akan berdepan dengan masalah kewangan yang tidak anda sangkakan.

10.Sentiasalah bersabar, berusaha, berdoa dan bertawakal kepada Allah s.w.t kerana Dia yang mengatur rezeki kita semua. Yakinlah bahawa Allah Maha Berkuasa, Maha Pemurah dan Maha Penyayang kepada kta semua. KepadaNya sahaja tempat kita memohon pertolongan dan rezeki. Berdoalah dan pintalah sebanyak-banyaknya, jangan kita malu, angkuh dan sombong kerana hanya Allah sahajalah, Tuhan yang memberi rezeki dan kesenangan kepada hambaNya, insyaAllah.

Selain itu, saya sarankan anda buatlah #sideIncome.. Tak berani? Tak pandai? Tlg lah tolak ke tepi.. Semua tu blh blaja, blh asah..
.
Kewangan dh makin menghimpit kan? Gaji cukup cukup makan atau kadang kala tak cukup kan?
.
InsyaAllah, sy bantu anda!
Asalkan anda mahu..

0179753858 Yatie

#JanaIncomeSampingan
#tsunamishaklee
#LiveAmazing
#ShakleeEffect
#landmarkstudy
#ninjas15

Vivix Shaklee dan telomere

Viivix Shaklee terdiri daripada 4 bahan yang mempunyai antioksida yang tinggi. Antioksida inilah yang membantu mengurangkan radikal bebas di dalam badan. Radikal bebas ini umpama pencemaran di dalam badan. Punca radikal bebas ini wujud di dalam badan adalah daripada faktor pemakanan, minuman, udara dan sekeliling kita. Apabila radikal bebas ini banyak di dalam badan, ia menyebabkan pertahanan badan lemah, sel dan DNA mula merosot.

Vivix membantu memperbaiki sel dan DNA manusia. Apabila sel dan DNA semakin baik, pertahanan badan semakin kuat. Ini membantu seseorang untuk menjadi semakin sihat dan mampu melawan punca-punca penyakit kronik. Kebanyakan orang yang mengambil Vivix merasakan badan mula semakin cergas, tidak mudah letih dan kulit semakin menawan4 ramuan semulajadi Vivix iaitu Anggur Muscadine, Lobak Ungu yang mempunyai sumber terbaik vitamin A yang merupakan antiradang terbaik, Elderberry yang mempunyai flavonoids yang membantu memperkuatkan sitem imun badan dan Ploygonum juga dikenali sebagai Knotweed Jepun yang merupakan rumusan suplemen anti penuaan,   adalah tumbuh-tumbuhan yang mempunyai antioksidan yang tinggi serta perlindungan yang terbaik untuk kulit.

Vivix ianya telah dipatenkan dan formulasi khas untuk memperbaiki sel-sel yang rosak, memberi tenaga kepada sel, perlindungan dan meningkatkan prestasi sel yang lebih baik. ianya juga adalah satu2nya suplemen yang berjaya menembusi DNA manusia


Antara kebaikan Vivix Shaklee ialah;

♥Melindungi & memperbaiki sellular DNA

♥Berfungsi sebagai agen anti penuaan

♥Meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti, dan sendi

♥Mengurangkan kompilasi diabetis dan kencing manis

♥Mengurangkan risiko penyakit jantung

♥Membantu merencatkan pertumbuhan sel abnormal( kanser)

♥Meningkatkan kesihatan arthritis

♥Menyokong kesihatan sendi

♥Menyokong kesihatan mata



Bagaimana Vivix  membantu dalam menyekat pembahagian sel-sel kanser di peringkat selular (DNA)

Cakap tentang Vivix, satu lagi perkara menarik tentang Vivix yang hanya boleh didapati daripada Shaklee ialah berkaitan dengan #telomere_shortening . Telomere ini adalah bahagian paling hujung kromosom manusia.



Setiap kali berlaku pembahagian sel, telomere ini akan mengalami pemendekan. Dan apabila telomere semakin pendek, sel tidak akan dapat membahagi/terbelah lagi. Ini dipanggil sebagai "senescent" atau mati.



Apa yang penting sangat tentang Telomere ni?

Setiap DNA kita ada telomere di hujung kromosom kita



Semasa kita baru lahir, telomere ni panjang dan melindungi kromosom. Kromosom kita ni menyimpan segala rahsia genetik kita



Telomere yang panjang berupaya melindungi kromosom kita dari rosak & mati. Dalam kata lain, kita tidak mudah mendapat penyakit kronik (terutamanya kanser) & melambatkan proses penuaan



Walaubagaimanapun, semakin kita meningkat dewasa, telomere kita semakin pendek. Ada orang yang mengalami pemendekan telomere dengan cepat berbanding orang lain (disebabkan banyak faktor)



Vivix dan Telomere Shortening. Apa kelebihan Vivix?



Vivix merendahkan kadar pemendekan telomere sebanyak 40%! ok..40%! dan dengan pengamalan Vivix Shaklee, ramai orang tanya bagaimana Vivix boleh *mencegah kanser sekali gus memperbaiki sel DNA manusia. Itu sebabnya, Vivix dikenali sebagai agen anti penuaan yang melambatkan penuaan sel.



Bulan ni PROMO VIVIX tau

Pembelian dan penjimatan yg berganda ganda kalau beli vivix pada bulan ni



Meh dapatkan vivix dari sy

Pengedar sah shaklee anda

0179753858 yatie

Sedia membuat penghanataran secara cod untuk kawasan kemaman dan Dungun. Dan pos seluruh Malaysia