Tuesday, 2 September 2014

Hati Ayam & Vitalea Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pada hari ini saya hendak berkongsi sedikit imu tentang bahanya hati ayam. Saya pasti mesti ramai peminat kepada makanan hati ayam kan?Di goreng garing keemasan dan di makan waktu panas panas mesti terangkat sehingga menjilat jari. AWAS! kepada pengemar hati ayam sila baca info di bawah ini.

SUKA MAKAN HATI AYAM ?? INILAH BAHAYA MAKAN HATI AYAM !! KEBURUKAN MAKAN HATI AYAM

Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan orang bukan Islam ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam. Sains juga menggalakkan makan hati kerana khasiat zat besinya yang sangat diperlukan manusia. Tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Mana kita mesti pilih? Nak ikut orang bukan Islam ke nak ikut Nabi Muhammad ?

Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sebab hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. Jadi kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.

Kebanyakan ayam di pasaran hari ini telah disuntik bahan kimia untuk mempercepat tumbesarannya kerana didorong oleh permintaan pasaran yang semakin meningkat. Bahan kimia yang berbahaya ini akan dikumpulkan di hati.

Kandungan racun dalam hati:

* Antibiotik tylosin

* Penisilin

* Oxytetracycline

* Kanamycin.

Kandungan bahan kimia didalam hati ayam juga boleh menyebabkan kesan teratogenik, kesan karsinogenik. Kesan teratogenik boleh menyebabkan kesan buruk kepada ibu mengandung, terutama kepada janin. Kandungan boleh mengalami keguguran atau bayi cacat. Manakala kesan Karsinogen boleh menyebabkan kanser. Ginjal juga merupakan organ penting dalam badan dan berfungsi untuk membuang sisa metabolisme dan racun dalam bentuk urin, yang kemudian dikeluarkan dari tubuh.

Walau pun Nabi berkata jangan tetapi ulamak lebih menjatuhkan hukum makhruh dalam keadaan ini dan bukan mengharamkannya. Organ dalaman adalah organ selain daging yang terkandung dalam tubuh haiwan seperti:

1. Hati

2. Paru-paru

3. Perut

4. Hempedal

5. Buah pinggang

6. Jantung

7. Telur ayam yang belum keluar dari perut ayam

8. Telur ikan

Saranan ilmu Sains bahawa memakan hati haiwan adalah baik untuk menambah darah adalah ilmu songsang yang diajar oleh orang Yahudi agar umat manusia menjadi tidak sihat . Orang Yahudi ini beranggapan bahawa alangkah indahnya jika dunia ini dipenuhi oleh orang Yahudi sahaja. Mereka ingin membunuh umat lain selain Yahudi secara senyap. Orang Yahudi ini sangat mempelajari ilmu di dalam Al-Quran dan hadis cuma mereka tidak beriman sahaja. Ilmu Sains dari barat mengajar untuk memakan hati sedangkan orang Yahudi , Amerika dan England tidak makan hati .Memakan hati bukan sekadar tidak membantu meningkatkan paras hemoglobin darah malahan memakannya akan mengundang pelbagai mudharat lain yang Allah dan Rasul-Nya saja yang mengetahui dengan tepat.

Bagi ibu mengandung yang mempunyai Hemoglobin Blood(Hb) yang rendah boleh mencuba vitamin VITALEA dari shaklee. Insya Allah sekiranya mengamalkannya hb anda akan meningkat naik. Vitalea juga mampu meningkatkan dan memberi extra tenaga kepada seseorang.

Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan Vitalea Shaklee kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak. Pengambilan Vitalea Shaklee ketika mengandung juga boleh membantu ibu untuk memperolehi bacaan haemoglobin (HB) yg paling optimum. Seperti yg ramai maklum, bacaan HB yg terlalu rendah ataupun terlalu tinggi sewaktu hamil boleh menyebabkan risiko kematian ke atas bayi yg dikandung.

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu ini sebenarnya kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. Iron banyak terdapat dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak kekangan sekiranya kita hendak bergantung dengan sumber asli semata-mata. Apakah kekangan yang dimaksudkan? Harga kerang mahupun tiram lebih adalah mahal di sesetengah tempat, sumbernya juga terhad. Mungkin suatu kelebihan bagi mereka yang tinggal berdekatan dengan perairan, namun bukan semua orang boleh memakan makanan laut. Ianya menjadi terhad kepada mereka yang allergic kepada makanan laut. Kekangan ini membuatkan kita disaranankan menambah supplement dalam diet harian agar semua zat yang perlu diambil dapat disempurnakan.

Apa tunggu lagi?jom cuba supplement shaklee yang semulajadi dan bersih dari bahan beracun. Saya sefamily dah cuba dan jatuh cinta dengan shaklee.. Anda bila lagi??

Berminat untuk dapatkan produk shaklee dengan konsultasi percuma boleh hubungi saya 0179753858

No comments:

Post a Comment